Invisalign – Osynlig Tandställning


Just nu erbjuder vi kostnadsfri konsultation samt 15% rabatt på behandling.

Hur mycket kostar osynlig tandställning?

Hos oss på Novo Dental erbjuder vi kostnadsfri konsultation och utöver detta erbjuder vi även 15% rabatt på behandlingen. Första besöket hos oss är helt kostnadsfritt så att vi kan diskutera Dina behov och önskemål samt förklara vad som faktiskt är möjligt. Den exakta kostnaden får Du reda på först när vi har sett vilket behandlingsbehov Du har. För närmare prisförfrågningar ber vi er att kontakta oss per mail eller telefon!

KONSULTATION INVISALIGN – OSYNLIG TANDSTÄLLNING

KOSTNADSFRI! (ord. pris 1565 kr)

Osynlig tandställning före och efter?

Invisalign är den osynliga tandställningen som ersätter den traditionella tandställningen “rälsen”. Många kallar även Invisalign för en vit tandställning eller en genomskinlig tandställning, alla dessa termer syftar på Invisalign som vi kallar den osynliga tandställningen. Genom denna moderna metod kan vi räta ut dina tänder på ett snabbt och effektivt sätt utan att det syns att vi faktiskt utför en behandling.

Det finns många anledningar till varför patienter kan behöva tandställning. Det kan exempelvis vara på grund av att patientens tänder har vuxit snett, att patienten har gluggar mellan tänderna, att bettet behöver justeras eller att tänderna helt enkelt sitter för tätt. Innan själva tandregleringen utförs en noggrann utredning av bettet.

Behandlingen börjar med att vi tar röntgenbilder och kliniska foton samt ett digitalt avtryck med en scanner, detta sker bland annat för att vi ska kunna skapa en 3D-modell av patientens tänder. Efter detta utför vi en analys av den modell som har skapats och de bilder som har tagits, först efter detta skede kan tandläkaren föreslå hur behandlingen av just patientens unika tänder och bett ska gå tillväga samt hur lång tid behandlingen uppskattas ta.

Efter man har avslutat tandregleringen så ska bettet stabilisera sig. Här finns det flera alternativ, man kan fästa en tunn tråd (retainer) på baksidan av patientens framtänder eller så kan man ha en skena för att tänderna inte ska flyttat på sig under natten. Det är svårt att säga exakt hur lång tid patienter behöver ha en retainer eller nattskena, detta varierar från fall till fall. Vi utför självfallet behandlingarna utifrån patienternas individuella behov. På Novo Dental får Du som patient alltid ett professionellt bemötande och omhändertagande med noggrann information om vad behandlingen innebär och hur vi tillsammans ska gå tillväga för att Du som patient ska få det leende som Du alltid har drömt om.

Hur länge har man tandställning?

Hur länge en patienter får bära osynliga tandställningar är helt individuellt och varierar från fall till fall. Detta är en process som brukar ta runt 1,5-2 timmar och upplevs inte alls som obehaglig eller medför några smärtor. Många patienter undrar även hur länge man måste bära sin tandställning innan behandlingen är helt klar. Även detta är något som varierar otroligt mycket från fall till fall och beror helt på patientens individuella situation när behandlingen påbörjas. En del patienter bär inte tandställningen mer än sex månader, andra kan behöva bära tandställningen i tre år. Med Invisalign går det oftast mycket snabbare.

Så fungerar en behandling med tandställning

Vi kan Invisalign! Detta är en behandling som består av nästintill osynliga, avtagbara aligners (skenor) som patienten varje vecka byter ut till nya. Vi specialtillverkar dessa aligners utifrån just Dina tänder för att få det bästa resultatet.

Allt eftersom patienten byter sina aligners kommer tänderna att bli flyttas steg för steg. Detta sker tills vi har nått målet som vi gemensamt har beslutat om. En virtuell behandlingsplan skapad av Align Technology’s unika program ClinCheck® visar hur Dina tänder kommer att röra sig, steg för steg, under hela behandlingen. Med hjälp av 3D-programmet ser Du redan i förväg hur Dina tänder kommer att se ett ut när behandlingen är färdig. Dina genomskinliga aligners skräddarsys och framställs för Dig personligen, utifrån resultaten i ClinCheck®. Är Du redo för ett leende som kommer att förvandla Ditt utseende? Då är Invisalign något för Dig.

Invisalign – en osynlig tandställning

Vad är egentligen skillnaden mellan en vanlig tandställning (räls) och Invisalign, en osynlig tandställning? Invisalign består av genomskinliga skenor vilket gör att de knappt syns medan den klassiska rälsen sitter mitt på framsidan av tanden och syns tydligt. För att använda den osynliga tandställningen krävs inga metallfästen eller vassa trådar som kan stickas i munnen, skapa sår och irritera medan detta tyvärr är ett vanligt problem med den klassiska tandställningen. Ännu en skillnad är att den osynliga tandställningen kan tas ut under en kortare tid om man så behöver, detta går tyvärr inte att göra med den klassiska tandställningen med stålräls.

Fördelar

Fördelar med den osynliga tandställningen: Smärtfri, bekväm, flexibel, ger perfekt resultat, nästan helt osynlig, snabb och effektiv metod som kan färdigställas på bara några veckor.

Dental Treatment Works

Ring oss:

08-659 45 00

_________________

Maila oss:

info@novodental.se

_________________

BOKA TID ONLINE

Kontakta oss

Vad har du för frågor? Skriv i nedan så återkommer vi snarast.Behöver du hjälp? Boka tid!BOKA TID ONLINE
+