fbpx

Invisalign


Invisalign – en osynlig tandställning

Ett leende har en stor påverkan på människors självförtroende och liv. Men att ordna detta med en tandställning kan vara ett stort störningsmoment för många. Invisalign kan hjälpa dig att återfå ditt fina leende med en minimal påverkan på din vardag. 

Innovativ teknik

Invisalign använder sig utav säkra metoder i teknikens framkant som ständigt vidareutvecklas för att alltid kunna leverera toppresultat. Invisalign består av genomskinliga skenor vilket gör att de knappt syns medan den klassiska rälsen sitter mitt på framsidan av tanden och syns tydligt. För att använda den osynliga tandställningen krävs inga metallfästen eller vassa trådar som kan stickas i munnen, skapa sår och irritera medan detta tyvärr är ett vanligt problem med den klassiska tandställningen.

Tiden för behandlingen varierar från person till person beroende på hur fel tänderna sitter samt hur länge personen i fråga har på sig tandställningen varje dag. I snitt brukar en behandling med Invisalign ta ett år, vilket kan jämföras med rälstandställningens behandlingstid som oftast ligger på runt två år.

Stor bekvämlighet

Ännu en skillnad är att den osynliga tandställningen kan själv tas ut under en kortare tid om man så behöver, vilket tyvärr inte går att göra med den klassiska tandställningen med stålräls. Detta medför en stor flexibilitet och bekvämlighet att kunna ta ut tandställningen vid speciella tillfällen, även om dem nästan är osynliga i vanliga fall också.

Har du några frågor eller funderingar över Invisalign? Tveka inte att kontakta oss!

Hur går processen till?

Några av de vanligaste fall som Invisalign kan korrigera

Överbett

Ett överbett är när tänderna i den övre käken sträcker sig över tänderna i den undre käken vid stängd mun.

Underbett

Ett underbett är när tänderna i den undre käken sträcker sig över tänderna i den övre käken vid stängd mun.

Korsbett

Ett korsbett är när man vid stängd mun har några tänder från den övre käkan vid insidan av tänderna i sin undre käke istället för på utsidan.

Glesa tänder

Glesa tänder innebär att man har extra mycket plats mellan två eller flera tänder.

Trånga tänder

Trånga tänder innebär att man inte har tillräckligt med plats i käken och tänderna kan istället överlappa, vrida sig och ibland skjutas fram eller bak.

Boka en kostnadsfri konsultation!

ClinCheck Pro – Programmet som ger full kontroll över behandlingen

Oavsett målet för din behandling så får du alltid en mycket noggrann behandlingsplan av din Invisalign-tandläkare. Vi på Novodental använder Invisaligns ClinCheck för att digitalt ta fram en individuell behandlingsplan för varje patient. I algoritmen räknas varje liten rörelse och nödvändig kraft ut för att göra behandlingsplanen så optimal som möjligt. Nya ClinCheck Pro med 3D Control innebär ytterligare framsteg för tekniken där man nu får ännu mer kontroll över hela processen med ett väldigt precist slutresultat och en visualisering av behandlingens effekt i realtid. 

Trios 3Shape

Genom en helt bekväm och smärtfri process skapar Trios 3Shape en exakt modell av din mun i 3D. Detta kan sedan visualiseras med Invisalign Outcome Simulator, där man i realtid ser en 3D-simulering av behandlingen och dess preliminära slutresultat.


Behöver du hjälp? Boka tid!BOKA TID ONLINE
+